Van Meerwaarde geen contract met CZ groep (d.i. CZ,Ohra, Delta Lloyd)

de fysioyherapeut logoPer 1 januari 2018 heeft de CZ groep (d.i. CZ,Ohra, Delta Lloyd), om hun moverende reden, besloten mij geen contract (overeenkomst fysiotherapie) aan te bieden. Dit kan gevolgen hebben voor de vergoeding van uw behandelingen in mijn praktijk. Bovenstaande betekent dat natura verzekerden vanaf 1 januari 2018 geen fysiotherapie gegeven in mijn praktijk vergoed krijgen. Restitutie verzekerden krijgen vanaf 1 januari 2018 een behandeling afhankelijk van de polisvoorwaarden geheel of gedeeltelijk vergoed.

De vergoeding hangt af van hoeveel behandelingen fysiotherapie in uw aanvullend pakket zijn opgenomen. Afhankelijk van uw verzekeringsmaatschappij kán daarover een percentage in mindering gebracht worden. Een voorbeeld is de Ohra vrije zorgkeuze polis die 100% van de declaratie vergoed.

U kunt dus kiezen:
1. U gaat naar een gecontracteerde (andere) fysiotherapeut. Uiteraard zal ik dan in overleg met u zorgdragen voor overdracht van uw medisch dossier.
2. U zet uw behandeling in mijn praktijk voort. Indien u bij de CZ groep aanvullend verzekerd blijft, betaalt u mogelijk een deel of het geheel van de behandeling zelf. Uw verzekeraar kan u informeren hoeveel dit is.

Daarnaast heeft u uiteraard de mogelijkheid om over te stappen naar een andere zorgverzekeraar. U kunt opzeggen in december 2017 en u dient uiterlijk 31 januari 2018 een andere zorgverzekering af te sluiten. Uitgezonderd bovengenoemde zorgverzekeraars ben ik gecontracteerd met elke zorgverzekeraar in 2018.

Ook op mijn facebook pagina: https://www.facebook.com/fysiotherapiemeerwaarde kunt u de laatste ontwikkelingen lezen.

Met onderstaande Zorgverzekeraars zijn wij gecontracteerd:

Het onderstaande is (helaas ) direct overgenomen uit het zorginkoop beleid van Menzis.


Vertaald staat er dat Menzis geen zaken meer wil doen met kleine praktijken. Dit na jaren van financieel afknijpen. van fysiotherapeuten onder het mom van kwaliteit voor hun clientèle.
Mocht dit onzalige plan doorgang vinden kan ik niet anders dan "Menzis verzekerden "adviseren om of een andere fysiotherapeut te zoeken of een andere verzekeraar voor 2018

2.3.3 Op termijn: schaalvergroting zorgaanbieders fysiotherapie (vanaf profiel 2) Binnen de huidige landelijke discussie over kwaliteit vindt Menzis het van belang dat er per praktijkadres de mogelijkheid moet bestaan om een collega zorgverlener te consulteren of door te verwijzen naar een collega zorgverlener met een specialisme.
Daarnaast dient de continuïteit van behandelreeksen per praktijkadres gewaarborgd te zijn. Daarom is Menzis van mening dat per praktijkadres minimaal 1,5½ fte BIG-geregistreerde fysiotherapeuten beschikbaar moeten te zijn. Dit beleidspunt zal Menzis in de loop van 2017 en 2018 verder ontwikkelen en ook binnen het kwaliteitskader met zorgaanbieders bespreekbaar maken.

 

Medical Taping (in de sport en als behandeling)

Afkomstig uit Japan en Korea waar het ontwikkeld is in de jaren 70 van de vorige eeuw. In deze periode werden daar tapemethoden met elastische tape ontwikkeld die de bewegingsleer (kinesiologie) en de kennis over de spieractiviteit in het menselijk lichaam als uitgangspunt namen. De grondleggers van Medical Taping waren er zich namelijk van bewust dat beweging en spieractiviteit onmisbare factoren zijn bij het genezen en voorkomen van lichamelijke problemen.


De achterliggende gedachte hierbij is dat spieren niet alleen invloed hebben op de bewegingen van het lichaam, maar bijvoorbeeld ook de bloedsomloop, het lymfestelsel en de lichaamstemperatuur beïnvloeden. Als de spieren niet goed werken, kan dat dus resulteren in uiteenlopende klachten en symptomen. Wanneer de niet goed functionerende spieren echter ondersteund worden met deze speciale elastische tape, zal dat het zelf herstellend vermogen van het lichaam stimuleren.

Lees meer

Fysiotherapie nodig in 2017?

logo kngfDenkt u volgend jaar fysiotherapeutische zorg nodig te hebben? Dan loont het om u goed te laten informeren over de verschillende zorgpolissen. Voor fysiotherapeutische zorg is, meestal, een aanvullende verzekering nodig. Ieder jaar selecteren wij de, volgens het KNGF, beste (aanvullende) polissen voor fysiotherapeutische zorg. Dit jaar zijn dat er vier: IZZ, DSW, InTwente en Stad Holland Zorgpolis.

Lees meer

Tarieven

Fysiotherapeutische behandelingen worden door ons in principe rechtstreeks bij uw zorgverzekeraar in rekening gebracht. Dit vindt plaats als U voor fysiotherapie aanvullend verzekerd bent en uw fysiotherapeut een contract heeft met uw zorgverzekeraar.

Fysiotherapeutenmaatschap "VAN MEERWAARDE" heeft contracten met alle contract-aanbiedende zorgverzekeraars afgesloten. Bent U voor fysiotherapie niet aanvullend verzekerd, dan betaalt U per behandeling contant.

Voor een compleet overzicht van onze tarieven klik hier.