• Start
  • Postoperatieve revalidatie

Postoperatieve revalidatie

In het menselijk lichaam werken - als het goed is - alle organen, spieren, botten, gewrichten en het zenuwstelsel in onderlinge balans. Elk ervan heeft een bepaalde functie binnen het uiterst veelzijdige gebruik dat wij van ons lichaam maken. Wat gebeurt er nu wanneer een onderdeel van ons lichaam zijn taak binnen dat complexe web van functies niet meer goed vervult? Bijvoorbeeld na een (ingrijpende) operatie? De balans is dan verstoord en het lichaam gaat direct op zoek naar compensatie, om de balans weer te herstellen.

Maar soms is die compensatie niet goed te vinden en raken andere functies van het lichaam overbelast, met nieuwe complicaties en klachten als gevolg. En dat moeten we natuurlijk zien te voorkomen.

Bij "VAN MEERWAARDE" staat een holistische benadering ofwel 'totaalaanpak' van uw bewegingsklacht of -complicatie dan ook centraal. Het is de beste waarborg voor snelle en goede resultaten. Als u bij mij komt voor de behandeling van specifieke gewrichts- of spierpijnen, in het bijzonder na een operatie, dan zoekt u immers niet alleen een snelle, maar vooral ook een blijvende oplossing voor het probleem. Ik hecht daarom een groot belang aan de samenhang tussen (post-operatieve) revalidatietherapie en medisch trainen. Ik kijk niet alleen naar de kwetsuur, (sport-) blessure of functiestoornis in kwestie. Ik kijk vooral ook naar "de rest" van uw lichaam, naar de manier waarop en de mate waarin uw lichaam in staat is zo'n "zwakke plek" te compenseren.

Op die basis ontwikkelen we een revalidatie- en trainingsprogramma dat ervoor zorgt dat de belastbaarheid van lichaamsfuncties wordt verhoogd, om zodoende overbelasting of terugkeer van klachten te vermijden. Revalidatie en training gaan bij mij hand in hand.

Tarieven

Fysiotherapeutische behandelingen worden door ons in principe rechtstreeks bij uw zorgverzekeraar in rekening gebracht. Dit vindt plaats als U voor fysiotherapie aanvullend verzekerd bent en uw fysiotherapeut een contract heeft met uw zorgverzekeraar.

Fysiotherapeutenmaatschap "VAN MEERWAARDE" heeft contracten met alle contract-aanbiedende zorgverzekeraars afgesloten. Bent U voor fysiotherapie niet aanvullend verzekerd, dan betaalt U per behandeling contant.

Voor een compleet overzicht van onze tarieven klik hier.